Blog

Man misstanks ha sol-och-varat pa kristen dejtingsida

”Hej, jag ar man pa 40 ar och jobbar forut Expressen! Jag har ett avkomma, sjalv gillar att fardas och spanning i livet. Skulle besta lajbans att utbilda kanna dej ifall du vill? Kram”.

Han ser ut som en typexempel. Mannen pa bilden alltsa, ej mannen bakom texten. Han ser helt avvikande ut, men det vet inte kvinnan, som vi kan anropa Annelie.

colombiansk brides och dejting

Det ar den forste och hon inneha just blivit kontaktad pa sajten . Hon ar fragvis gallande mannen, men samtidigt ar hon lite misstanksam och ifragasatter om det minsann ar han som ar kungen bilden. Men han bedyrar att det ar han, anser att han varit ansiktsmodell och att bilden bara ar tva veckor forntida.

Sedan gar det flinkt. Mannen fragar ifall Annelie vill komma med kungen en pilgrimsresa. Det vill hon, och de bestammer att de ska bege sig. Redan dagen darpa betalar hon honom kronor forut resan. Men den blir aldrig fran. Mannen sager att den blivit installd, och han lovar att avlona tillbaka.

Sommaren gar och mannen och Annelie har formogen kontakt via sms och telefonsamtal. De drommer om att fara till Australien, men samtidigt drabbas mannen fran en osannolik ordningsfoljd olyckor. Han anser att hans son brutit benet, att lakarna tror att han fatt skelettcancer, att han kraks blod. Han anser att hans konto skimmats. Vanligtvis landar hans historier i att han behover lana mer kapital fran Annelie. 2.500 kronor, 5.000 kronor, kronor, 6.000 kronor och 1.000 kronor.

Utbredd sommarens slut inneha mannen fatt lana kronor av Annelie. I slutet fran september betalar han tillbaka 7.000 kronor, han lovar att han ska bekosta mer, men noll mer kommer. Han lovar att han amna erlagga henne, men vill foreta det fejs kontra ansikte. Och infor den planerade traffen avslojar han att det dar svartvita fotot pa den knodd mannen, inte ar han. Han skickar istallet ett verkligt kort kungen sig sjalv, och enar far Annelie kanske av allihopa logner. Hon staller ett ultimatum. Antingen betalar han pengarna omgaende, eller sa polisanmaler hon honom.

I verkligheten hade hon traffat pa en skojare fran Goteborg, som lurade av henne over kronor

Mannen betalar inte. Annelie anmaler, och nu bestar all sms dem emellan den centrala bevisningen i den bedragerirattegang som vantar mannen i Goteborgs tingsratt. For att han ska kunna fallas maste aklagaren kunna bevisa att han egentligen aldrig tankt erlagga ater pengarna, att det funnits ett uppsat att blasa Annelie. Det ar detta mannen allena nekar till, aven ifall han erkanner att alltsammans gatt till i princip sa som Annelie anser.

I forundersokningen mot mannen har polisen begart ut hans kontoutdrag, och dar finns de insattningar som Annelie gjort med hennes namn som avsandare. Men dar finns ocksa andra namn, bland annat manga kvinnors. Emma Backelund ar forhorsledare och har jobbat med fallet.

Mannens profilbild visar ett svartvitt kort gallande en kille med bar overkropp och svar ogonkast

– Vi sag upprepade transaktioner sa vi inneha kontrollerat om det finns fler anmalningar. Men vi har inte kunnat intensitet det.

Emma Backlund moter vanligtvis den har typen fran fall i sitt arbete, men det ar forsta gangen hon har varit med ifall att parterna motts kungen en kristen datingsajt. Men oavsett varje motet uppstar sa finns det en enhetlig namnare i sol- och varhistorierna.

– Offren bli omkullpratade. Darefter blir bedragaren ofta krankt nar han eller hon blir ifragasatt av offret. De pratar mycket och inneha losning pa allt.

Straffet for lurendrejeri fran normalgraden, som ar det som mannen i detta fall misstanks for, ar fangelse i upp till tva ar.

No Comment

0

Post A Comment